Det är så enkelt att fastna. Att hamna på den där platsen, där du inte riktigt längre skapar förflyttning för dig själv och ditt bolag – men i stället (kanske lite självbelåtet) lutar dig tillbaka och vilar på gamla meriter.

Självbelåtenheten.

Varje affärspersons fiende. Varje bolags värsta fiende! En fiende viktig att känna igen – och agera på. För din egen skull, och ditt bolags.

Det är där mentorskapet kommer in, som en av de absolut enklaste vägarna att ta, för att kringgå fienden och undgå självbelåtenheten. Eller – om fienden redan attackerat – vägen ut på andra sidan.

Till kreativiteten, innovationen – och den, nog så viktiga, framåtriktade energin.

Men för det krävs mod. Mod att vara öppen kring såväl framgång som utmaning. Mod att våga lära av andra – att förstå att nyckeln till framgång inte ligger i ensamheten, men i kraften i att omge sig med människor som vill dig väl. Som stöttar och utmanar för att du ska nå dina mål och drömmar. Som kan något du inte själv kan – men vars kunskap tillsammans med din, skapar resultat du inte klarat själv.

Vi inom VOCA möter dagligen människor som tror att det är en svaghet att be om hjälp. Men vi möter också lika många som förstår vikten av att inte stagnera. Varken som människa eller som bolag. De som väljer den fantastiska möjlighet till kompetens- och affärsutveckling som mentorskapet faktiskt kan vara.

”Att be om hjälp betyder inte att vi är svaga eller inkompetenta. Det visar snarare på en avancerad nivå av både ärlighet och intelligens.” – Anne Wilson Shaef

Är du nyfiken på hur vi på VOCA och kan stötta just dig och ditt bolag? Kika då vidare på vår sida, eller hör av dig direkt till oss på hello@vocamentorship.com så hjälper vi dig vidare.

Fredrika Erlandsson, VD & Grundare, VOCA Mentorship, 2023-03-09

VOCA erbjuder affärsnära rådgivning och coachning genom professionellt mentorskap riktat till VD och seniora ledare.