Vi lever alla i ett föränderligt arbetsklimat, där alla vi som ledare har ett allt större behov av att snabbt tillgodogöra oss ny kompetens och få ny input och samtidigt utmanas av nya perspektiv… Perspektiv som hjälper oss att utmana ledarskap, strukturer och affärsmodeller vi redan är bekanta med och ta våra bolag in i framtiden.

Ensam är inte stark – det är bara tillsammans med andra som vi utvecklar oss själva och våra bolag.

Men hur gör man då för att utvecklas som ledare, och samtidigt få till sig kompetens och utmanas i allt det som krävs?

Jo, det kan man göra med mentorskapet. Ett professionellt mentorskap är affärsnära, och innehåller inte enbart ett coachande samtal, som får dig som ledare att tänka till på vem du är i din roll – och hur du på bästa sätt ska arbeta med dig själv och ditt eget ledarskap.

Ett professionellt mentorskap adderar även en genväg till kompetens, där du som klient eller adept får en direkt och handfast rådgivning kring hur du som ledare aktivt kan gå till väga för att ta nästa steg tillsammans med bolagets strategi…er digitala utveckling…en kommande turn-around, osv.

Det är också det som är skillnaden på coaching och mentorskap. Tillsammans med mentorskapet får du tillgång till en livlina utanför bolaget, med ett affärsnära utanförperspektiv som hjälper dig att snabbt komma till insikt och lösning med de problemställningar du har framför dig.

Fördelarna med mentorskapet är många, och forskningen säger dessutom att ledare som använder sig av mentorer som externt bollplank dessutom levererar dessutom en högre kvalitet i sitt arbete. Och inte nog med det – de når längre i sin professionella utveckling och upplever samtidigt en större tillfredsställelse i balansen mellan arbete och privatliv.

Är du nyfiken på hur vi på VOCA Mentorship och våra mentorer kan hjälpa dig och din organisation med? Kika då på vad vi kan göra för ert bolag eller hör av dig direkt till oss på hello@vocamentorship.com så hjälper vi dig vidare.

Fredrika Erlandsson, VD & Grundare, VOCA Mentorship, 2022-02-07

VOCA Mentorship erbjuder anpassat mentorskap till ledare och organisationer som vill utvecklas inom det moderna ledarskapet, och erbjuder bred kompetens genom våra erfarna och inspirerande mentorer.