”Det är ensamt på toppen.” En klyscha och en sanning på en och samma gång. Ensamheten som ingen vill vara i, men som många VD:ar och ledare kan relatera till.

Det att ha en livlina utanför organisationen – ett konfidentiellt bollplank utanför relationen med VD och/eller styrelse – kan vara skillnaden som gör skillnad. Både för dig som ledare och för ditt bolag.

Mentorskapet är det bollplanket och den livlinan. Ett affärsnära verktyg som kombinerar alla de delar som krävs för att du ska få det stöd som du letar efter – oavsett om det handlar om ditt ledarskap, en ny strategi, organisationsutveckling eller framtidsspaningar.

Det som skiljer mentorskapet från annan chefscoachning är, att en mentor kommer med en stor ledarskapserfarenhet, och vet själv hur det är att vara i just din situation, och därför direkt kan hjälpa dig och ditt bolag med just det som du behöver;


Affärsnära – med kunskap och kompetenser från någon som har gjort en liknande resa som du själv är på.

Coachande – med frågeställningar som utvecklar ditt ledarskap och förmåga att hitta svar och nya infallsvinklar.

Rådgivande – med handfasta tips och utanförperspektiv som hjälper dig möta dina och ditt bolags problemställningar, på både kort och lång sikt.

Målinriktat – med fokus på att göra förflyttning och skapa värde och resultat för både dig och ditt bolag.

Mentorskapet som verktyg bidrar aktivt till utvecklingen framåt, och är kort sagt en fantastisk kombination av coachning och rådgivning och ett smart sätt att hantera risker på. Det skapar utrymme för att testa nya idéer i ett tryggt format samtidigt som det ger tillgång till spetskompetens inom områden som kanske brister, eller där nytt fokus krävs.

Forskning visar dessutom på att hela 69% av de som använder sig av mentorskap som verktyg för sin utveckling, anser sig ta bättre beslut – och att de samtidigt minskat kostsamma misstag med nästan 85%.

Är du nyfiken på hur vi på VOCA Mentorship och våra mentorer kan hjälpa dig och din organisation? Kika då på vad vi kan göra för ert bolag eller hör av dig direkt till oss på hello@vocamentorship.com så hjälper vi dig vidare.

VOCA Mentorship erbjuder anpassat mentorskap för ledare och organisationer som vill utvecklas inom det moderna ledarskapet, och erbjuder affärsnära samtal med bred kompetens genom våra erfarna och inspirerande mentorer.