MÅLSTYRT MENTORSKAP

Våra professionella mentorskapsprogram innebär att vi som mentorer coachar, bidrar med expertkompetens, och ger dig handfast rådgivning som hjälper både dig som ledare och ditt bolag att nå satta mål – oavsett utmaning eller frågeställning.

Kanske står du inför en förändringsresa och behöver ett externt bollplank för alla de frågor du inte kan ställa internt? Kanske behöver du utanförperspektiv och kompetens i frågeställningar du inte tidigare ställts inför? Kanske behöver du som VD en trygg sfär utanför bolagspolitik, styrelse och organisation – en frizon där du kan bolla och finslipa idéer innan du tar dina idéer live?

Oavsett vad du går in i mentorskapet med, så är det helt säkert att det du tar med dig härifrån, har gett dig utveckling och guidning på din resa framåt. Både för dig som individ och som ledare.

I uppstarten av ett mentorskapsprogram sätter vi tillsammans ramarna som vi sedan arbetar utifrån, för att du som ledare och individ ska nå hela vägen fram.

Vi tar reda på vilken förflyttning du vill göra, vilket kompetensstöd du har behov för, och framförallt – hur du vill att det ska se ut både för dig och ditt bolag när du är i mål.
Ett gemensamt ramverk, som vi mentorer och rådgivare använder tillsammans med dig, för att sätta fokus på både utveckling och kopplingen till affären. Allt för att på bästa sätt stödja och coacha dig i hela vägen i mål.

1
Vad är ditt mål?

Vi kikar på var du vill vara som ledare och individ, vilken kompetens du behöver ta del av, hur din förflyttning ska se ut, vilka bolagsmål du och din organisation vill nå, osv.

Det är du som sätter målen för din utveckling – vi hjälper dig att göra dem specifika och realistiska.

Hur ser ditt nuläge ut? Var är du rent professionellt? Hur ser din privata situation ut? Vad verkar du inom för vilka sammanhang? Hur känner och tänker du inför var du är just nu och på resan du vill göra framåt?

2
Vad är ditt nuläge?

3
Vilka är

dina resurser?

Vilka resurser har du tillgång till? Vilka kompetenser besitter du själv och vilka har de runt omkring dig? Hur ser ditt nätverk ut och vilka erfarenheter tror du är viktiga för dig att ta del av?

Vad ser du att du aktivt behöver fokusera på för att nå dit du vill? Vad behöver du prioritera, och prioritera bort?

Var behöver du mest stöd?

4
Vad ska vi

fokusera på?

69%

Visste du att 69% av de ledare som använt sig av professionellt mentorskap anser sig ta bättre beslut och minska kostsamma misstag med hela 84%?

VOCA ger dig och ditt bolag tillgång till nya synsätt, alternativa lösningar och en genväg till kompetensutveckling som stärker din organisation och ditt viktiga humankapital.

95%

Visste du att sannolikheten för att nå dina mål ökar med 95% om du faktiskt måste stå till svars inför någon – när du får hjälp med att blir coachad i rätt riktning?

Är du redo för en mentor som coachar, bidrar med expertkompetens, och ger dig handfast rådgivning som hjälper både dig som ledare och ditt bolag att nå satta mål – oavsett utmaning eller frågeställning?

Vanliga frågor kring mentorskapet

Vad är en mentor?

En mentor är en person som stöttar dig i din och ditt bolags utveckling. En person som med ett affärsnära utifrånperspektiv coachar, utmanar och guidar dig på din resa framåt.

Jag söker efter en mentor i Sverige, var hittar jag era mentorer?

Våra mentorer finns i Sverige, Danmark, Finland, Norge samt USA. Samtliga pratar engelska och finns tillgängliga digitalt.

Vad kostar det att ha en mentor?

Det är olika beroende på vilken mentor du väljer. Priserna varierar idag mellan 1900kr/timme upp till 3000kr/timme. Väljer du däremot ett mentorskapsprogram om 6, 9 eller 12 gånger så är det förmånliga paketpriser som gäller.

Erbjuder ni mentorskapsprogram?

Ja, vi har mentorskapsprogram. Vi tror på att kontinuerliga samtal över en längre tid gör störst skillnad, och erbjuder därför idag mentorprogram på 6, 9 eller 12 timmar. Hur du som adept och den mentor du valt väljer att lägga upp dessa timmar, är upp till er.

Hur blir jag mentor hos er på VOCA Mentorship?

Om du är intresserad av att bli mentor hos just oss, så är du välkommen att höra av dig till oss via hello@vocamentorship.com, gärna tillsammans med en länk till en uppdaterad LinkedIn-profil. Vi bokar därefter in ett möte där vi samtalar om din bakgrund och dina drivkrafter, samt om vi är en match för varandra.

Hur hittar jag en mentor?

Vi erbjuder affärsnära mentorer, som alla besitter lång erfarenhet av ledarskap i kombination med olika spetskompetenser. Under Våra mentorer kan du sortera efter just dessa kompetenser för att snabbt hitta en mentor som passar dig.

Finns det någon checklista för hur mentorskap fungerar?

Vi inom VOCA anser att det är viktigt att det finns ett ramverk att följa under respektive mentorprogram; ett ramverk som tar avstamp i en inramning av målet med mentorskapet tillsammans med nuläget; dvs. vilken förflyttning adepten vill göra, samt inom vilka delar som stöd och råd önskas. Dock måste finnas utrymme och flexibilitet under resans gång – vi är bara människor – utan att man tillsammans tappar sikte på målet.